Wie?

Passie

Ik ben Rianne Schilders. Van jongs af aan ben ik verzot op onze prachtige taal; al op de basisschool blonk ik uit in taal en spelling. Ik was altijd aan het lezen en verslond stapels boeken. Ook nu ben ik nog net zo gepassioneerd over de Nederlandse taal. Naast mijn voorliefde voor lezen ben ik (on)bewust continu bezig met spelling, grammatica en taal. Waar ik ook ben, fouten in teksten vallen me direct op.

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de pabo en sindsdien werk ik met veel plezier als leerkracht basisonderwijs. Een basisschool is bij uitstek de plek om nieuwe taalliefhebbers te creëren!

Groene pen

De naam ‘Met De Groene Pen’ is ontstaan vanuit mijn werkzaamheden als leerkracht. Nakijken met rood geeft veelal een negatief gevoel. Ik merk aan mijn leerlingen dat nakijken met een groene kleur zorgt voor veel minder stress en negativiteit.

Uiteraard corrigeer ik alle documenten met een rode pen, of digitaal, maar mocht je liever een stuk tekst in het groen gecorrigeerd zien: dat is natuurlijk geen probleem! 😉